SOKO VITALLY SKINCARE

Zahvalni planini, pretvaramo njene plodove u proizvode za negu kože. Svesni moći biljnih sirovina, proučavamo ih, tražimo, čekamo njihovo vreme, pa ručno beremo i sušimo.  Svaki proizvod je siguran i efikasan, pažljivo formulisan, napravljen ručno i s ljubavlju, na planini Tari, u Srbiji.

NIŠTA ŠTO NIJE NEOPHODNO

SOKO predstavlja kolekciju osnovnih proizvoda, jednostavne formulacije i dokazanog delovanja, koji se lako kombinuju i prilagođavaju potrebama vaše kože. Verujemo u svesnu kupovinu i ne zagovaramo komplikovane rutine iz mnogo koraka, već nudimo samo ono što je neophodno za zdravu, blistavu kožu. Bez obzira na pol ili godine, tip ili stanje kože. Za lice i telo.

IZ PRIRODE I ZA PRIRODU

Planina je naše polazište i tu da nas podseti da zavisimo od njenog zdravlja i lepote. Koristimo samo prirodne sastojke i trudimo se da ih što manje transformišemo, koristeći tehnike koje poštuju životnu sredinu. 

Radeći u malim serijama, u mogućnosti smo da obezbedimo maksimalnu svežinu i kvalitet proizvoda. Kad god je to moguće, dajemo prioritet lokalnim proizvođačima. Vodimo računa o svakom koraku i pratimo proces nabavke, proizvodnje, pakovanja i prodaje, uz garanciju da će do vas stići suguran, svež i potpuno prirodan proizvod za negu kože. 

Ne koristimo veštačke boje, mirise, sulfate ni parabene; proizvode ne testiramo na životinjama, a od supstanci životinjskog porekla koristimo samo pčelinji vosak, i to najčistiji, sa obronaka planine Tare.

Ne koristimo plastičnu, već staklenu i aluminijumsku ambalažu.

Staklene tegle i bočice:

Za bočice i tegle biramo staklo jer za razliku od plastike, ono ne ispušta toksične hemikalije u proizvod.  Staklo se sastoji od prirodnih minerala i idealan je materijal za čuvanje kozmetičkih proizvoda zahvaljujući svojoj neutralnosti i stabilnosti. Staklo štiti naše formule i produžava njihov rok trajanja, jer je prirodno otporno na temperaturu ili hemijske agresore.  Staklo je održiv materijal koji se može reciklirati, a da njegov kvalitet i struktura ne budu ugroženi.  Ćilibarska boja bočice takođe štiti od svetlosti i produžava rok trajanja proizvoda. 

Aluminijumske posude:

Aluminijum je lagan i otporan materijal koji se može beskonačno reciklirati bez gubitka kvaliteta. Ne propušta vazduh i smanjuje rizik od oksidacije proizvoda, što znači da svoje proizvode možete korisiti do poslednje kapi.

NASLEĐE I ZAHVALNOST

Sve što znamo o dugim šetnjama i potrazi za lekovitim biljem, naučili smo od naše bake.  Sada radimo oslajajući se na njene, i tajne njene bake. Dugujemo im mnogo, a najmanje što zaslužuju je prilika da zarade od sopstvenog rada. Čuvene heklane neuništive cegere od pamuka možete poručiti kod nas, a sva zarada pripada baki koja je ceger isheklala. 

Sve naše torbe, nesesere i vrećice sašile su štićenice Ženskog centra u Užicu, a kupovinom ovih proizvoda pomažete njihov rad.

Užički ženski centar bavi se:

  • Edukacijom i osnaživanjem žena u ostvarivanju prava i ekonomske samostalnosti 
  • Iniciranjem i pružanjem podrške za razvoj preduzetničkih inicijacija
  • Pružanjem usluge SOS telefona i psihosocijalne podrške za žene sa iskustvom nasilja
  • Prikupljanjem i sortiranjem tekstila i donacijom garderobe ekonomski ugroženim porodicama užičkog kraja
  • Reciklažom tekstila